Monday, July 5, 2010

40+5

Dun guzel bir 4th of July gecirdik. Gole gittik, botta gezdik, nehirde tup gezisi yapacaktik ancak saat elerlemisti ve aksama havai fisek gosterisi icin arkadaslarimizla bulusacagimiz icin eve gitmeye karar verdik. Aksam havai fisekleri izledik ve sohbet ettik bol bol. Eve geldigimizde saat 1 e geliyordu. Aklima 5 sene oncesi geldi havai fisekleri izlerken. Gavin'a hamileydim o zaman ve tum gosteri boyunca acaba bu sesler bebegime zarar verirmi korkusuyla izlemistim gosteriyi:) O zaman 7 aylik falan hamileydim tabi:)

Gec kalmis olmak beni cok yormuyor, hatta hamile olmayi ne kadar cok sevdigim dusunulecek olursa bundan memnunumda ancak her gun telefonla arayip ''ne oldu'' diye soranlar yok mu! Bu gidisle bu bebek 9 pounds olur en az, ya da yahu dogursana artik, e hani 30uydu niye hala hamilesin, eh gec geliyor erkek mi olacak yoksa gibi bir suru bir suru abuk laflar beni cok boguyor. Bunu oyle bir dille soyluyorlar ki akillarinca komik olmus oluyorlar. Bunlar beni birkac defa aglama noktasina getirdi son birkac gundur, sonra kendimi toparlayip son gunlerin tadini cikarmam gerektigini hatirlattim kendime. Ne de olsa oyle ya da boyle dogacak bu bebek:)

Gavin'cigim cok ama cok tatli. Bazen oyle buyumus geliyor ki gozume ve isyan edesim geliyor bebegimi geri istiyorum ben diye. Ama sonra gelip bana bir sarilisi oluyor ve anliyorum tekrar ne kadar buyurse buyusun o hep benim minik bebegim kalacak. Benim anlayisli, komik, zipir, gulen suratli bebegim olarak kalacak.

Buldugumuz ismin hikayesini de yazayim, sonrasina hatira kalsin. Biz malum cinsiyetini ogrenmek icin zarfa resim koydurmustuk falan filan. Bunu postunu atmistim onceden. Zarfi actigimiz gun sevgili anneannemin olum yildonumuydu. O hep aklimda, onu hep cok ozluyorum ama kendi ruh sagligim icin hep kafamin bir kenarina atiyorum cunku dusunmeye baslayinca beni cok etkiliyor ve sinirli yapiyor. Ancak yildonumlerinde bu kadarini yapamiyorum ve cok duygusal olabiliyorum. Zarfi actigimiz gun de oyle bir gundu ve icimden ''eger kizsa anneannemin ismini koymaliyim, koyacagim''demistim bunu da Jon'a soylemistim zarfi tam acmadan once. Bebisin kiz oldugunu ogrendikten sonra ben kendi arkadaslarima, Jon istekilere Emine ismini okutturdu ve malesef farkli sekilde okudular hep. Ondan sonra yavas yavas baska isim arayislarina basladik. Bir turlu ortak bir noktada bulusamadik. Aklimda hep ''Emine'' ismi kaldi ancak yanlis telafuz ediliyor olmasi beni hep dusundurdu. Jonathon her zaman ki mantikli yaklasimiyla beni aldi karsisina sonradan ve konustuk biraz. Gavin'in middle nameini guzel soyleyebiliyorlar ama kac kere kullaniyoruz dedi, varsinlar yanlis okusunlar bu seni cok mutlu edecek ve eminim anneannen de cok gurur duyacak dedi ve hala istiyorsam Emine ismini vermemiz gerektigini soyledi ve ben de hemen tamam dedim:) Iste boyle.

Ingilizce ismi

1 comment:

  1. Esra yarim kalmis yazi... Yoksa kucuk hanim gelmeye mi kalkti? :)

    ReplyDelete