Saturday, January 30, 2010

baby in action

Evet hissettigim kipirti gercekten bebise aitmis:)) Dun aksam esimle basbasa yemek ve sinema keyfi yaptik. Sushi'ye bayilirim, hamileyken limitleniyorsun malum sushi seciminde. Ona ragmen o kadar cok yedim ki hala tok hissediyorum. Sonrasinda ''happy bones''filmine gittik. Kitabini daha cok begendigimi soylemek isterim. Film biraz sikici ve yavasti. Zaten oldum olasi kitaptan filme uyarlanan filmeleri cok begenemem, malum kitabin verdigi tadi vermiyor. Neyse bebegim sushi'yi cok sevmis olacak ki film boyunca icerde akrobasi hareketleri yapti. Oyle cok kuvvetli degil hissettigim kipirtilar ancak ahtapot gibi bir o tarafta bir bu taraftaydi.

Degmeyin keyfime artik, fillerin ki gibi iki yila yakin surse hamilelik sesim cikmaz. Seviyorum iste hamile olmayi, hele de bebek kipirtilari basladiktan sonra.

Ilerleyen haftalarda bu kipirtilara Gavin'in verecegi tepkileri gorebilmek icin sabirsizlaniyorum.

Thursday, January 28, 2010

kisa kisa

Bu aksam yorgunluktan koltukta bayilir vaziyetteyken sanki hafif bir kipirti hissettim gobusumde. Acaba diye kendimi dinledim bir daha tik cikmadi. Gaz miydi acaba??? Bu hamilelikte cok cekiyorum gaz ve siskinlikten. Bildigim yontemler simdilik ise yaramadi. Bu arada ben 18. haftanin icindeyim(US a gore 19. haftanin icindeyim)

Okul beni bir haftada bezdirdi. Haftanin uc gunu cok erken cikip oldukca gec bir saatte geliyorum. Bu dersin klinikleri farkli bir hastanede. Hastalar gercekten cok cok hastalar, normal hastane gibi iki gun sonra eve postalanmiyor hastalar, "long term care hospital'' diye geciyor zaten.

Gavin cok iyi. Ne kenisi ne cenesi duruyor. Uzun zamandir gittigi gymnastic te cok hosumuza giden bir ogretmeni vardi. Ancak o ogretmenin saati benim bu donem ki ders saatime uymuyor malesef. Daha gec saatlerde baska ogretmenler var ancak Mr Russ Gavin'in hakkindan cok iyi gelmisti. Cok eglenceli gecsede dersleri, hicbir zaman disiplinden odun vermeyen bir ogretmen. Yas grubu 4.5-6 yas aslinda ancak Gavin 4 yasinda yoktu henuz bu yas grubuna almislardi fiziksel olarak yeterli oldugu icin. Gayette guzel beceriyor herseyi ancak su dikkat dagilma olayi yok mu. Sirada 5 saniye bile bekleyemiyor, hemen baska seylere yonelip kendi hareketlerini kendisi gelistiriyor. Diger minikler genel olarak 5-6 yas grubundalar ve asker gibi Mr Russ ne dese yerine getiriyorlar. Bir de Gavin kurulmus energizer bunny gibi dersin baslamasindan sonuna kadar durmaksizin zipliyor. Sabit kesinlikle duramiyor. Simdiye kadar Gavin'i oldukca iyi idare etti, diger minikler kadar asker kivamina getiremediysede artik cok daha iyi dinler olmustu Mr Russ'i. Bir de Mr Russ'in saclari Gavin'in saclari kadar uzun, bu oglusun o kadar hosuna gidiyor ki. ''We are cool boys''diyor:))) Bir cozum uretemezsem yaza kadar ara vermemiz gerekecek bu derse.

Simdilik bu kadar, bir suru okuma beni bekliyor. Herkese iyi haftasonlari:))

Wednesday, January 20, 2010

yarin

okulun ilk gunu. Cok yogun bir donem bekliyor tum ailemi ve beni. Kac gundur bunun sikintisi cokmustu uzerine zaten. Oglumun yataga atlamasiyla uyandirilmaya, onunla tum gun oyunlar oynayip bisiklete binmeye, karda kaydiktan sonra eve kosarak donmeyi ve birlikte sicak cikolata yapip icmeye, onunla kitaplar okuyup, resimler yapmaya, canimiz istediginde birbirimize sarilip oglen uykusu uyumaya, ne bileyim iste sadece ogluma odaklanmaya oyle cok alismistim ki. Beni gun icinde opucuklere bogmasina, sonra beni askim, hayatim, canim diye cagirmasina. Bunlari tabiki yapmaya devam edecegiz, ancak zamanlarimiz kisitli olacak. En suclu hissettigim konu bu iste.
Bugun ona her firsatta tekrar tekrar anlattim eski rutinimize geri donecegimizi. Ilk basta cok sert tepki gosterdiysede, aksam yatmadan once ki en son sohbetimizde cok daha anlayisliydi. Icim oyle dolu ki, onu nasil ozluyorum yanimda degilken. Elbet ikimizde eski yogun rutinimize alisacagiz zamanla, evet bize biraz zaman gerekecek.

Canim oglum benim, seni cok ama cok seviyorum. Sen de biliyorsun ki ''you are my sunshine."

Tuesday, January 12, 2010

cinsiyet uzerine:))

2010'un ilk postu olacak bu:) Daha oce yazabilirim saniyordum ancak olmadi.

Bu postun konusu bebek cinsiyet tahminleriyle ilgili. Ben bir sure once bir suru bir suru koca kari testleri yaptim. Sonuc mu? Az sonra...

Oncelikle bir arkadastan duydugum needle/pencil(igne/kalem)testini yaptim. Bu testi daha once hic duymamistim acikcasi ancak arkadasim annesinin yillardir bunu insanlar uzerinde denedigini ve sonuclarin hep dogru ciktigini soyledi. Bu test icin bir adet dikis ignesi, bir adet silgili ucu guzelce acilmis kursun kalem ve iplik lazim. Ipligi igneden geciriyorsun ve igneyi kursun kalemin silgisine diklemesine batiriyorsun. Sonra ipin ucundan tutup bileginin uzerinde bekletiyorsun. Kalem yukari asagi(parmaklarina dogru) hareket ederse kiz bebek, sagdan sola hareket ederse erkek bebek demektir. Bu testin ilginc tarafi sadece o hamilelik icin degilde genel olarak kac cocuk olup hangi sirada olacagini soyluyormus. Iki cocuk arasinda kalem ya duruyormus ya da dairesel hareket ediyormus. Mesela once yan yana dur, yan yana dur, asagi yukari dur=erkek/erkek/kiz olacak demekmis.

Ben bu testi yuzume gozume bulastirdim. Once yan yana gitti geldi, sonra durdu biz beklerken Cujo degdi elime bastan baslamak zorunda kaldik. Bu defa once yukari asagi gitmeye basladi, benim elim yoruldu hareket ettirdim. Sonra Jonathon tuttu ipin ucundan bir daha basladik, bu sefer hic oynamadi. Surekli bastan basladigimiz icin sonuc ne oldu anlamadim yani. Bu testi yapmak icin hamile olman gerekmiyor.

Bu testi google da aradigim zaman karsima sadece needle test cikti. Ayni mantik sadece kalem kullanmiyorsun bir de elinin uzerinde tutuyorsun saniyorum. Hatta youtube da bir video var bununla ilgili. Bu sadece igne testini yaptik. Jon tuttu ipin ucundan ve igne hic hareket etmedi. Jon hatta dalga gecti ignenin agirligi olmadigi icin sabit tutmak daha kolay diye:)))

Sonra su unlu yuzuk testini yaptik. Alyansini ipe baglayip gobeginin uzerine tutuyorsun, sanirim yukari asagi giderse erkek, dairesel giderse kiz bebek demekmis. Ipin ucundan gene Jon tuttu ve sonuc??? Yuzuk hic kipirdamadi.

Su unlu cin takminie baktim. Ancak farkli sitelerde farkli cin takvimleri cikiyor. Demek ki birden fazlaymis bu takvimden. Birinde kiz, digerinde erkek dedi. Ancak ikiside Gavin icin erkek dedi. Anlamadim neden birden fazla cin takvimi var.

Kirmizi lahana testi: Bu testide baska bir arkadastan duydum. Bir miktar kirmizi lahanayi cok kucuk parcalar halinde dogruyorsun ve 10 dakika kadar hasliyorsun. Sonra bir kabin icine cisini yapiyorsun:))) Birazda bu hasladigin lahananin suyunu ekliyorsun bu kaba. Yari yariya yani. Eger renk kirmizi/ pembe gibiyse bebeginiz erkek, eger renk mora caliyorsa bebeginiz kiz olacak(mis). Ben bu testi yapmadim usendim biraz:)))

Son olarakta makas/bicak testini yaptik sanirim:)) Koltugun minderinin altina bir tanidiginiz makas ve bicak koyuyor. Farkli minderlein altina tabi. Sonra sizden koltuklardan birne oturmanizi istiyor. Eger makasa oturursa kiz bebek, bicaga oturursa erkek bebek demekmis. Bu test Jon'i tedirgin etti biraz, hani kesici aletlerin ustune oturacagim diye:)))))) Neyse bunun sonucuna gore bizim bebisimiz erkek olacakmis. Bu testi Gavin'a hamileyken bir arkadas yapmisti bana ve sonuc erkek cikmisti.

Bunun yaninda bir suru sey okudum nette. atli yersen kizin, eksi yersen oglun olur ya da ellerin normalden cok kurursa oglun olur falan gibi seyler.

Eglenceli anlar gecirdik bunlari yaparken. Bunlari deneyeli cok oldu, birkac kisiden duyduguma gore kalem/igne testi ve yuzuk testi cok eken haftalarda islemeyebilirmis:)) Belki bir ara gene denerim, maksat eglence olsun. Ha bu arada ben bu defa bebegin cinsiyetini ogrenmeyi cok istememe ragmen dogumda surpriz olsun diye U/S sirasinda ogrenmemeye karar vermistim. Cok sabirsiz birisi oldugum icin bunu ne kadar gerceklestirebilirim bilemiyorum. Sanirim icinde bos bir kagit olan bir zarf goturecegim ve U/S teknisyenine bebegin cinsiyetini bu kagida yazmasini ve zarfin icine koymasini isteyecegim. Ilerki haftalarda eger dayanamazsam zarfi acip bakarim. Tabi Jon buna cok guluyor. Park yerinden cikmadan sen o zarfi acarsin diyor. Bir sene dogum gunum icin aldigi hediyeyi bulmak icin evin altini ustune getirmistim. Hediyeyi bulduktan sonra bir de bakmistim ne olduguna. Bekleyemedigim icin hem cok gulmus hem de cok kizmisti bana. Oyle sabirsizim iste. Ondan beri hediyeleri eve getirmiyor, is yerinde tutuyor gunu gelene kadar.

Benim yazdiklarimdan baska cinsiyet testi oyunlari bileniniz varsa ve paylasirsa cok sevinirim. Malum cok eglenceli oluyor denemek:)))