Sunday, May 30, 2010

inciler

Uzun zamandir yazamadim oglumun incilerini:) Malum unutmadan yazmak lazim biryerlere. Arada facebokta yaziyorum ama hepsi birarada olsun degil mi:))

Efendim oglum kardes fikrine cok cok alisti. Her gun kardesiyle ilgili sorular soruyor ve cogu zaman komik yorumlar yapiyor. Benim karnimda oldugu icin bebis onu sadece benim duyabilecegimi dusunuyor. Ben bir nevi araci durumunda oluyorum onun gozunde. Kardesine cevabini direk veriyor ama onun ne soyledigini duymak icin bana donuyor:))

Mesela gecen gun evin onundeyken yanimiza gelen komsulara havladi Cujo. (Cujo evdeydi) Gavin hemen bana dondu ve '' what does the baby say about Cujo now?" diye sordu. Ben de onun birazcik korktugunu soyledim. Karnima yaklasip " it is ok sis, it is our dog Cujo, he is a good dog, don't be afraid'' diye devam etti ve bana donerek ''simdi ne diyor'' diye sordu:)) Ben de artik kardesinin korkmadigini ve sana tesekkur ettigini soyledim ve sevindi oyuna devam etti:)

Gecenlerde aksam yatmadan once karnima dondu ve ''stop kicking anne, it is not nice'' diye ekledi:))

Bir sure her gun kardesine oyuncak siparisi veriyordu cunku kardesinin geldiginde Gavin icin ozel birseyler getirecegini ama surpriz olacagini soylemistik. Uzun sure her aksam gobegime siparis verdi sabah fikrini degistirdi baska siparis verdi:))

Simdilik bu kadar, canim oglum benim. O minik kalbi nasil sevgiyle dolu. Seni cok ama cok seviyorum ben.

Friday, May 28, 2010

havadisler

Gunler cok yogun sekilde gecip gidiyor, ama oyle guzel ki yatakta oglumla sabah keyfi yapmak, sonra kafamiza gore plan yapmak ve onun cok cok mutlu oldugunu gormek:) BIr de havalar isinsaydi diyecektim ki dunuden beri o da oldu. Yuppiiiii!!!

Ailevi bazi durumlardan oturu yogunlugumuz ve stresimiz tavandaydi, ama hersey guzel simdi. Carsambaya ya da persembeye askimin yanina gitme planimiz var. Evde bazi tamir islerinden oturu biraz rotarli olacak bu gidis ama gec olsun guc olmasin demek lazim. Tabi u haftadan sonrayada kalmak istemiyorum, malum doguma cok az kaldi. 16 saat araba kullanmak kolay olmayacak son haftalarda.

Gecen hafta icinde doktor kontrolumde konustuk doktorla tatil planimizi. Ara ara kesin mola ver dedi, hehe ben de ki bu cekmis idrar torbasi yuzunden her 30 dakikada mola veririm ben deyince eh doguma kadar varirsiniz o zaman dedi:) Saka gibi ama bebek daha bir asagiya mi indi nedir, surekli tuvaletteyim. Gecen gun 'toysrus' ta zirt pirt Gavin'i da tuvalete surukluyordum. Bana sordu neden bu kadra cok tuvalete gittigimi. Acikladim bebegin bazen o bolgeye baski yaptigini falan filan. Bir sonra ki tuvalet ziyaretime gelmek istemedi tabiki ve ciglik cigliga soyle bagiriyordu '' there is no baby in my tummy, I don't need to pee''. Tabi kahkahayi bastim ama altima da kacirmis oldum gulecem derken. E hep Gavin altina kaciracak degil ya, bir de benden olsun:)))

Bu arada 34. hafta kontrolumde toplamda 5 lb yani neredeyse 2 bucuk kilo aldigimi ogrendim ama beni daha cok sasirtan bebegin neredeyse 6 lbs oldugunu ogrenmekti. Iyice serpilmis icerde, sanirim bir 9-10 lbs olacak. Ben bu defa epiduralsiz bir dogum yapmak niyetindeydim ancak bebegin buyuklugunu ogrenince tirstim acikcasi. Jon'in yorumu ise'' biz neden isim bakiyoruz ki bu kizin adini 'Dana' koyalim, hem ingilizce hem de turkcesi anlamli olur''. Allahtan o an cisim yoktu, yoksa bir altima kacirma vakasi da o an yasanabilirdi:))

Umarim su bahce islerimiz bu haftasonu biterde carsambaya ya da persembeye yola cikabiliriz. Offf degisiklik istiyorum artik, bir de askimi cok cok ozledim!

Sunday, May 16, 2010

isimsiz...

Acaba isimsiz dogacak olan ilk bebek benim kizim mi olacak???? Neden bu kadra zorlaniyoruz, neden iste bu dedigimiz bir isim cikmadi karsimiza? 7 hafta kaldi, herhalde buluruz daha!!!

Sunday, May 9, 2010

Annelerin gunu!

Oncelikle tum annelerin anneler gununu ben de kutlayayim da adet yerini bulsun.

Ben boyle gunleri kucukten beri severim ve annem icin bahceden toplanmis bir cicek ya da ozenle hazirlamis bir kahvaltiydi eskilerde. 5 yildir anneler gunum kutlaniyor benim de. Buyudukce butun bu gunlerin aslinda para tuzagi oldugunu anliyor insan, hatta tv reklamlari beni cok cok sinirlendiriyor oyle ki sanki birseyler satin alinmazsa, annelere deger verilmiyormus hissi yaratiliyor. Bu tum ozel gunler icin gecerli tabiki.

Isin ozunu bizler cok iyi biliyoruz, ben de anne olduktan sonra cok daha iyi anladim diyebilirim. Cocuklarimiz mutluysa, saglikliysa hergun bizim gunumuz. Onlarin opucugu, gulumsemesi, canlari yandiginda gogsumuze kafalarini yaslamalari ne bileyim iste onlarla olan her an bizi en mutlu anne yapmiyor mu?

Dun aksam yatmadan once sabah kaltiginda once anneannesinin yanina gidip anneler gunun kutlu olsun demesini, sonra da benim yanima gelip aynini yapmasini istedim. Tabi sabah once yanima geldi ve ''ne dicektim ben'' diye sordu:)) Sonra ikimizede ayri ayri sarilip optu ve ''happy mother's day'' diye bagirdi. Iste bizim bugune ait kutlamamiz da bu sekildeydi.

Canim oglum benim, sayende ne cok sey ogrendim ben. Iyi ki benim oglumsun da bana bu guzel duygulari tattiriyorsun. Sayende hergun kutlayacagim bir gunum var, sen beni hergun ''mutlu anne'' yapiyorsun, bundan iyisi can sagligi:))