Saturday, September 12, 2009

dogumgunu hazirliklari

Oglumun 4. yasgunu cok yaklasti. Bu sene evde yapmaya karar verdik oglumun partysini. Disarida ki dogumgunleri kosturmaca icinde gectigi icin hicbirsey anlamiyorum ben. 2 saatligine kiraliyorsun bir yer oyunlardi pastaydi hediyeydi derken kosturmaca gibi oluyor. Ancak Ekimde buralar coktan sogumuz oldugu icin bahceye cikmak mumkun olmayacak. Evin icinde cocuklari nasil idare edecegiz diye dusunmuyorda degilim gerci cok cocuk olmayacagi icin cok da zor olmaz herhalde:) Bu aralar zaman buldukca netten dogumgunu oyunlari arastiriyorum ev partyleri icin. 

Dogumgunu temasi "halloween'' yani cadilar bayrami olacak. Jonathon'in en bayildigi etkinliktir bu. Hic usenmez her sene kiliktan kiliga girip evi bastan asagi susler. Ondan banada bulasti. Gavin da cok seviyor kostum giymeyi. Oglumun dogumgunuyle halloween arasinda 2 hafta olunca bu sene boyle birsey denemeye karar verdik. Dogumgunu pastasini da yapmaya niyetliyim.  Bakalim nasil birsey cikacak ortaya!!!

Thursday, September 10, 2009

bugun

hayatimda ne cok seyi gereksiz yere taktigimi, bu seyler yuzunden kendi kendimi strese soktugumu hatirlatacak aci bir olay oldu hastanede. Dunden beri takip ettigim hastam fenalasti ve tek yapabildigim dugmeye basip''kod mavi'' alarmini vermek oldu. Dun de cok iyi degildi, aksam daha kotu oldugunu ogrendim sabah ki devir teslimde. Daha once hic boyle birseye tanik olmamistim. Alarmin calmasiyla odaya aninda dolusan hemsireler, doktor, eczaci, diger teknisyenler ari gibi ordan oraya kosturup gereken herseyi yaptilar. Benim tek yapabildigim odanin bir kosesinde onlari izlemek oldu yasli gozlerle. Sonra sessizlesti hersey, herkes. Ve sonra  girdikleri hizla cikip gitti herkes. Birkac hemsire kaldi geriye herseyi toparlamak uzere. 

Bugun ilk defa gozlerimin onunde bir hayat kaydi gitti ve ben sadece yasli gozlerle izledim bu olanlari. Hersey sakinlestiginde cok kizdim kendime. Bu kadar cok korktugum icin, bir koseye pistigim icin ve elimden hicbirsey gelmedigi icin. Ve kendime soz verdim bugun, olabilecegim en iyi hemsire olabilmek icin. Bir kisinin bile olsa hayatina dokunabilmek icin. En onemli dersse, hayat dongusu icinde elimde ki guzellikleri taktir etmeyi ne cok erteledigimdi. 

Tuesday, September 8, 2009

hapy 7th anniversary

Today will be filled
with happy memories of the past
and bright hopes for the future
Love you...

hastane gunleri

Ileride bana hatira kalsin diye o hafta hastanede yaptigim ya da ogrendigim seyleri kisa kisa not dusecegim. 

Gecen haftanin bir gunu ameliyat oncesi hazirlik bolumunde gecti. Iki IV baslattim ilk defa:) Ellerim oyle cok titriyordu ki kendi kendimi korkuttum elimin zangirdisiyla. 

Sonra ki iki gun icin kendime bir hasta sectim ve onunla gecti zamanim. Cok sekerdi hastam, keske her hasta boyle tatli, sabirli ve anlayisli olsa. 

Sunday, September 6, 2009

simdilerde

Sabah babasiyla skate city de kaydilar, sonra tum gun evde bunlari ayagindan cikarmadi ve her isini bunlarla gordu. Aksamda bunlarla uyuyakalmis buldum yataginda. Bakalim bu sevdasi ne kadar surecek???

camp out at the deck


Colorado eyaletinde disari aktivileri cok yaygindir ve bizde simdiye kadar buranin nimetlerinden fazlasiyle faydalandik. Bu yaz istedigimiz kadar disari aktiviteleri yapamadik hava durumlari yuzunden. Son iki haftadir cuma cumartesi aksamlari evimizin arka balkonunda eski usul cadir kuruyoruz. Gavin bu isten cok memun. Ben kucukken anneannemlerde hava sicak diye disarida uyurduk cibinlik kurup. Bundan oyle buyuk keyif alirdim ki, oglumda benim kadar seviyor bu isi. Iste birkac resim...


felekten bir gun:)( Aug 23)

Okul programinda yapilan bir hata sonucu bu hafta iki gunum bostu ve bir gununu tamamen Gavin'a ayirdim. Sabah goz doktoru randevumuz vardi, sonrasinda hayvanat bahcesine gittik. Sonrasinda evde cupcake yaptik ve cok eglendik. 
Gavin'in kendi elleriyle dekore ettigi cupcakeler, ertesi gun cope gitti o ayri:) Oglus yemez pek boyle seyler de...


devam...

Ertesi gun dersim bitince niyetim kutuphanede ders calismakti ancak bir gunonce ki vukuattan dolayi cok sogudum okuldan ve ilk is oglusu aldim eve geldim. Mudurle gorsutum ve mudur tahmin ettigim gibi hicbir ogretmenin olayi gormedigini falan anlatti. Uzgun oldugunu falan soyledi. Belli araliklarla ogretmenler belli derslere katilip egitim aliyorlar. Mudure hanim bana bu ay icinde bir egitim programi hazirlayacaklarini ve tum ogretmenelin bazi konularda daha bir egitileceginin teminini verdi(!) Biraz sohbet ettik onunda benim kadar bu durumdan rahatsiz olduguna karar verdim ancak sogudum bir kere buradan. Annem yakinda gelecek bir mani cikmazsa, o zaman bu okuldan tamamen alacagim oglumu ve saatelerini ayarlayabilirsem haftada birkac saatlik preschool programina verecegim. Simdi gel teskere gel seklinde annemi bekliyoruz...